Зачестяват случаите на колабирали в жегите край морето

......
05.08.2018 / 15:10

Увеличават се случаите на колабирали в жегите варненци и гости на града, сред които са главно хора с хронични заболявания и неподходящо облекло.

Това съобщи шефката на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, д-р Мая Рашева. По- често сигналите до екипите на ЦСМП-Варна за помощ на колабирали в жегите, са за пострадали жени. Оказва се, че те са по-податливи на температурните промени.

Въпреки, че през миналия месец времето беше променливо и се редуваше слънце и дъжд, лекарите цяло лято се отзовават на множество сигнали за припаднали в различни ситуации хора. По-предразположени към високите температури са хората с ниско или високо кръвно, както и страдащите от хронични заболявания.

Броят на случаите с пострадали обаче не е по-висок, в сравнение с други горещи лета, коментира още д-р Рашева. Според нея, подобни инциденти има всяко лято и те са обичайни за сезона.

Съветът на специалистите е възрастните хора и хронично болните да избягват да излизат навън в часовете с най-интензивно слънце и високи температури. Друга препоръка е да се носят предпазни шапки с периферия, да се обличат светли дрехи и да се приемат повече течности. Употребата на алкохол на плажа не е препоръчителна.

Според информация от медицинските екипи по варненските плажове, това лято има повече летовници с неразположения, вследствие на прекомерно излагане на слънце, отколкото пострадали при водни инциденти.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев