8-годишно поляче катастрофира с електрическа триколка в Слънчев бряг

Електрическа триколка
11.08.2018 / 11:37

8-годишно дете от Полша катастрофира тежко с електрическа триколка, след като родителите му го оставили да се качи само на атракциона. Инцидентът е станал преди ден в курорта Слънчев бряг.

Невръстното поляче се метнало на триколката и отпрашило по една от крайбрежните алеи. На един от завоите, то изгубило контрол над возилото и се блъснало с висока скорост в движещ се файтон. "Ударът беше много тежък, изплашихме се, защото помислихме, че се е случило непоправимото с детето. То се блъсна във файтона и после излетя и падна на земята. Файтонджията нямаше никаква вина. Той не успя изобщо да реагира", разказаха работещи в близките заведения, които са станали очевидци на катастрофата.

Детето е получило сериозни наранявания и е настанено в бургаската болница „Лайф Хоспитал“ с контузни рани по главата и тялото.

По случая се води разследване, което трябва да установи имат ли вина хората, които са отдавали триколките. Макар, че не се водят моторни превозни средства, наемането им от малолетни е строго забранено. Не е изключено обаче електрическото возило да е било наето от родителите на малчугана и те на своя глава да са му разрешили да го управлява. До момента е установено, че никой не е инструктирал хлапето как да кара триколката.

"Цяло чудо е, че няма и други пострадали или убити. Тези триколки и без друго са опасни, а управлявани от невръстно дете са още по-рискови. В разгара на сезона алеите са пълни с народ, има и много туристи с бебета. Кой знае какво щеше да се случи ако това поляче беше се блъснало в бебешка количка", коментират хората в курорта. Разследващите са започнали щателна проверка на фирмата, която отдава съоръженията. Проверява се дали разрешително за триколките и дали те са изправни.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев