Хеликоптер дебне за шофьори, които карат в аварийната лента на магистрала „Тракия”

Хеликоптер
11.08.2018 / 12:07

Мащабна акция срещу нарушителите на пътя се провежда в разгара на отпускарския сезон. За първи път в нея се включи и хеликоптер. Той следи за шофьори, които карат в аварийната лента – нещо, което е забранено и много опасно, а също така и за т.нар частни кортежи, които много често имат агресивно поведение на пътя и избутват останалите водачи.

Служителите на "Пътна полиция" проверяват още за драстични нарушения, наркотици, алкохол, боеприпаси и агресивни водачи.

По прогнози на Института за анализи и оценки в туризма, в петък, събота и неделя близо 120 хиляди българи поемат към Черноморието.

Вече има стотици проверени, установени са и много нарушители. Акцентът днес е върху магистрала „Тракия”, съобщи Росен Рапчев от Пътна полиция.

Той добави, че до 16:00 ч. вчера има установени 306 нарушения и 12 лица от криминалния контингент. Най-често са нарушенията за скорост – 256. 30 са нарушенията с фиш и 15 акта за налагане на административни нарушения, връчени са 10 електронни фиша на граждани и е отнето едно свидетелство на водач за неплатени глоби, допълни полицаят.

В ранния следобед в петък започна акцията в района на Пазарджик. Вниманието на униформените привлича автомобил без включени светлини.

Зад волана е шофьор на година и половина, а глобата за движение без включени фарове е 20 лв.

Акцията продължава с проверки от служителите на КОС. Вместо оръжия обаче, в багажника на един от автомобилите откриват килограми шоколад, а операцията е насочена основно към трафика към морето заради летния сезон и края на работната седмица.

Някои водачи получиха и по-солени санкции. Едно семейство беше притеснено не от днешната глоба от 20 лева, а от новината, че имат невръчени фишове за нарушения за 1400 лв.

От КАТ предупреждават, че акцията ще продължи докато има засилен трафик по пътищата.

Статистиката на Пътна полиция показва, че в разгара на летните месеци тежките катастрофи се увеличават с 10%.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев