Seat: Бъдещето е в дългите композиции

Камион
13.08.2018 / 14:24

В сътрудничество с испанската транспортна компания Grupo Sesé, Seat завърши полевите тестове на камион Scania R 580 с две полуремаркета свързани с доли.

Към влекача Scania R 580 са закачени две полуремаркета LeciTrailer, всяко с дължина от 13,6 метра. По този начин общата дължина на композицията е 31,70 метра и може да превозва общо до 70 тона полезен товар, като така намалява отделения въглероден диоксид с около 20%. Испанският производител на автомобили планира да използва композицията, която е една от най-дългите и ефективни по пътищата на Европа, между два от своите заводи – тези в Сарагоса и Марторел.

Д-р Кристиян Волмер, директор Продукция и логистика в Seat вижда в използването на две полуремаркета „огромни ползи по отношение на отговорното отношение към околната среда, безопасността и ефикасността“. В допълнение към високия потенциал за намаляване на емисиите въглероден диоксид, испанската марка, която е част от Volkswagen Group очаква да намали разходите с 25%. И още едно важно предимство - чрез използването на един влекач за двете полуремаркета вместо два, наполовина намалява и рискът от злополуки на пътя.

Полевите тестове приключиха с доклад, показващ ефективността и ползите от дългите композиции – влекач с две полуремаркета. В бъдеще, според Seat и Grupo Sesé, използването на дългите композиции в Испания трябва да бъде стандартизирано. Александър Власкамп, старши вицепрезидент Продажби и маркетинг на Scania Trucks нарече полевия тест „важна стъпка по пътя към устойчивите транспортни решения“.

Освен всичко друго, използването на дългите композиции е и начин да се намери решение на проблема с недостига на шофьори на камиони.

Източник: kamioni.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев