Мостови съоръжения у нас не са ремонтирани от 30-40 години, алармира Борисов

Бойко Борисов
15.08.2018 / 18:16

В страната има мостови съоръжения, които не са ремонтирани от 30-40 години. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Провадия, където откри ремонтирания път, свързващ града с пътя Варна - Бургас.

"След като видяхме какви са последиците в Италия и Германия, не смея да рискувам да чакам. Ще се намери начин да се финансират ремонтите", заяви Борисов.

"Миналата година е бил направен планов ремонт на седем мостови съоръжения, тази - на пет, но остават 17 в недобро експлоатационно състояние. Те ще бъдат отремонтирани спешно", уточни министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Около 130 млн. лева ще са нужни за ремонта на мостовите съоръжения, които са в тежко състояние. Сред тях не е Аспарухов мост. Неговият ремонт, планиран за тази есен, ще бъде отложен, за да не се затруднява трафикът във Варна, стана ясно по време на визитата на Борисов в Провадия.

Заради недостига на финансов ресурс се отлага и изграждането на "детелината" на магистрала "Хемус" край аксаковското село Слънчево. "Проектът обаче ще бъде реализиран", увери министър Нанков.

"С лимитирания ни бюджет правим общо взето невъзможното", коментира регионалният министър. Той разкри, че на 16 август, четвъртък, стартира строителството на нови 16 км от магистрала "Хемус", от източната й страна.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев