Нова акция срещу контрабандата: Откриха цигари за над 920 хиляди лева в София

Цигари
15.08.2018 / 21:03

Цигари без бандерол за над 920 хиляди лева откри полицията при обиск на склад в столичния квартал Кремиковци. Кутиите са били скрити в палета с дървен материал. В началото на месеца, цигари укрити по същия начин бяха намерени на пристанището в Бургас. Версията на разследващите е, че стоката идва от Русия.

В началото на август при митническа проверка на корабен контейнер, граничната полиция в Бургас открива над 111 хиляди кутии цигари без бандерол, скрити в палета иглолистен материал. Пратката идва от Русия, а получателя е софийска фирма.

Седмица по-късно столичната полиция се натъква на друга голяма партида незаконни цигари. В хале в квартал Кремиковци са открити близо 123 хиляди кутии за над 922 хиляди лева. Отново са скрити в дървен материал.

Ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР: Начинът на укриването е, че самите дъски са издълбани, най- вероятно на фреза, в тях са били открити цигари без акцизен български бандерол. Марката е "Реджина". След това дъските са били покрити с идентичен фурнир, който да заличи тази интервенция върху дъските.

Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: Установените факти мотивират извод, че действително е налице канал за контрабандни цигари.

ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР: Да се надяваме, че с тези наши успешни действия сме прекратили неговата дейност.

Разследващите са установили получателя на пратката в България,но все още няма задържани. Според полицията, цигарите не са познати на българския пазар и най-вероятно са предназначени за повторен износ. Общата стойност на откритата стока без бандерол в София и Бургас е близо 2 милиона лева.

Източник: БНТ
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев