Пиян нападна медицинска сестра с ножица в спешното

Болница
17.08.2018 / 20:13

Пиян мъж нападна медицинска сестра с ножица и едва не я закла. Кошмарният екшън се разиграл тази сутрин около 5:45 часа в спешното отделение на областната болница във Велико Търново.

Той бил прибран от улицата и докаран в болницата късно вечерта, мъртво пиян, агресивен и буйстващ. Наложило се медиците да потърсят помощта на полицията, за да успеят да го вържат с каиши докато го преглеждат.

Рано сутринта една от дежурните, медсестра Красимира Йорданова влязла в едната от стаите на спешното отделение и видяла мъжа, целия в кръв да си говори сам. При вида на жената с бяла престилка той скочил, грабнал от масата една ножица и се нахвърлил върху сестрата. Опрял ножицата в гърлото и и изхриптял, че ще я убие. Медсестрата се отскубнала и се опитала да избяга, но се оказало, че пациентът предварително е заключил всички врати на отделението.

В паниката сестра Йорданова все пак се досетила и позвънила на номера на координационния център на звеното в болницата. Оттам за щастие реагирали светкавично, като разбили една от вратите. Жената успяла да избяга и да спаси живота си, а нападателят бил арестуван. Изплашената до смърт медицинска сестра твърди, че ще съди нападателя си. тя и останалите от спешното отделение обаче настояват да се помисли за поставянето на 24-часоча денонощна охрана на тяхното отделение за да не се стигне някой ден или нощ и до фатален инцидент с медицинско лице.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев