От утре КАТ ще отнема книжки за гражданска само в „Олимпик”

МВР
22.08.2018 / 19:56

МВР преустановява гратисния период за налагане на глоби на водачи, без валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, съобщиха от пресцентъра на силовото ведомство.

Министерството даде толеранс на водачите с „Гражданска отговорност” във фалиралата компания „Олимпик”, като през това време те трябваше да сключат нови полици с други застрахователи. Не беше ясно обаче колко време ще продължи гратисният период.

Граждани протестираха срещу изненадалото ги отнемане на лиценза на „Олимпик”, което направи 200 000 коли нередовни насред туристическия сезон и точно след рязко поскъпване на гражданската отговорност при останалите играчи на пазара. Според недоволните надзорът не е реагирал навреме и сега държавата трябва да поеме отговорност за останалите без застраховка.

Някои даже обявиха, че именно заради това ще продължат да карат с гражданската от „Олимпик”, макар официално вече тя да е невалидна.

Според Закона за движение по пътищата при подобно нарушение книжката се отнема, а колата се спира от движение до плащането на застраховка.

Източник: bTV
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев