Намалиха присъдата на Анита Мейзер

Анита Мейзер
23.08.2018 / 18:28

Апелативният съд във Варна измени присъдата на признатата за виновна в убийство по непредпазливост на съпруга си и за подкуп Анита Мейзер, съобщиха от Апелативна прокуратура в морския град.

В наказателно-осъдителната част присъдата на Варненския окръжен съд е била намалена на 3 години лишаване от свобода за убийството. За предложения подкуп на полицейски служител Апелативният съд е намалил също наказанието ѝ на 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 4000 лева.

След групиране на двете наказания състав на Апелативния съд е наложил най-тежкото от двете, а именно 3 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим, като е присъединена и глобата в размер на 4000 лева.

В гражданско-осъдителната част на присъдата на Варненския окръжен съд също има изменения. Апелативният съд е намалил размера на присъденото обезщетение на майката на починалия съпруг на Анита от 150 000 лева на 100 000 лева с дължимите лихви от датата на причиненото увреждане - 14 август 2016 г., до окончателното му изплащане. Искът над 100 000 лева е бил отхвърлен.

Мярката за неотклонение на Анита Мейзер е парична гаранция в размер на 5000 лева, взета с определение на Апелативния съд от 25 юни т. г.

Подсъдимата Мейзер е осъдена да заплати в полза на държавата направените разноски по делото в Апелативния съд в размер на 2435 лева.

Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев