Криминална хроника Сливен - 27.08.2018 г.

Полиция Сливен
27.08.2018 / 10:31

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06:00 часа на 24.08.2018 г. до 08:00 часа на 27.08.2018 г.

 

Криминалисти на участък „Запад“ към РУ-Сливен върнаха открадната селскостопанска продукция на производител от село Крушаре. Сигналът е подаден сутринта на 23 август от собственика, който е заявил, че от частната му градина е извършена кражба на пъпеши и дини. След проведени незабавни издирвателни действия в края на деня са задържани криминално проявените Г.Д.(27г.) и В.Д.(20г.) от същото село. Те са хванати с откраднатата селскостопанска продукция. Иззети са общо 47 килограма. Двамата са задържани за 24 часа в РУ-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

За времето от 24 до 26 август на територията на районните управления Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел е осъществена специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност. Извършени са проверки на автомобили, превозни средства с животинска тяга, търговски обекти, места за съхранение на селскостопанска продукция и други обекти. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния.

В дните от 24 до 26 декември в ОДМВР-Сливен няма регистрирано престъпление срещу собствеността и имуществото на гражданите.

Водачи, употребили алкохол и наркотици са установени в хода на специализирана операция по безопасност на движението на територията на ОДМВР-Сливен. Акцията е в рамките на националната кампания „Безопасно лято“ и разпоредена от главния секретар на МВР за намаляване на тежките пътни произшествия. Четирима водачи са установени да управляват след употреба на наркотични вещества- двама в град Нова Загора и двама в град Сливен, за което са образувани са три бързи производства и едно досъдебно.

Двама водачи с алкохол над 2,00 промила са установени в град Сливен на 24 и 25 август. 53-годишният П.И. от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Рено“ с концентрация на алкохол 2,65 промила. 51-годишният К.К. от Сливен управлява лек автомобил „Опел“ с концентрация на алкохол 2,41 промила. Двамата са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производство.

Неправоспособният 26-годишен Г.Г. от град Бургас е хванат да управлява лек автомобил „Хонда“, след като вече има наложено административно наказание за управление на МПС. Срещу него е образувано бързо производство.

В районни управления Котел, Нова Загора и Твърдица са започнати три бързи производства за управление на нерегистрирани моторни превозни средства.

ОД на МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев