Иванчева застава пред Темида в петък

Десислава Иванчева
05.09.2018 / 21:35

Специализираният наказателен съд ще реши в петък дали делото срещу отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия управник на района Петко Дюлгеров да тръгне по същество. Разпоредителното заседание е насрочено за 7 септември от 11 часа. Тримата са обвинени за взимане на подкуп в особено големи размери, като Петрова и Дюлгеров са помагачи на Иванчева.

Тримата са обвинени за изнудването на бизнесмена Александър Ваклин. На 17 април т.г. Иванчева беше арестувана, а в колата й открити 70 000 евро белязани банкноти, колкото била първоначалната вноска от изнудвания бизнесмен. Според разследващите по ръцете на Иванчева и Петрова имало от веществото, с което парите били белязани.

Разследването продължи по-малко от 3 месеца. В началото на юли то приключи и започна предявяване на материалите по делото на обвиняемите и защитата им.

Иванчева и Петрова направиха неколкократни опити да излязат от ареста с молби съдът да промени мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки, но получиха отказ.

Ако са готови експертизите за здравето й, спец съдът ще гледа и мярката й за задържане. На 29 август магистратите решиха психиатър, онколог и съдебен лекар ще извършат съвместен преглед на Иванчева, която поиска да бъде освободена от килията, заради здравословното си състояние. Заседанието бе отложено до изготвяне на медицинската експертиза.

Преди месец обвинената за подкуп кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше откарана в спец съда, за да чете и слуша аудио записи по делото срещу нея.

Източник: Монитор
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев