Деца събраха стотинки за два кувьоза

Кувьози
06.09.2018 / 16:50

Два съвременни интензивни кувьоза ще бъдат дарени на клиниката по неонатология при старозагорската УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” , средствата за тях са били събрани от деца от цялата страна в рамките на благотворителната акция „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца.Акцията е провежда вече единадесета година, като всяка година се избира град-столица, коментират организаторите и припомнят, че всяко дете участва, като в специална, направена лично от него, касичка събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. През първата година са били събрани 4100 лв, през десетата юбилейна година сумата е набъбнала на 53 191,75 лв.

В старозагорската клиника се нуждаят от два съвременни интензивни кувьоза и два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация, а в детска хирургия имат спешна нужда от преносим ехограф с трансдюсер за интраоперативна ехография на коремни органи, съвременен кувьоз и перфузор.

Със събраните до момента средства са закупени първите два кувьоза, а до края на годината продължава събирането на останалата сума, с която да се закупи другата необходима апаратура.Дарението ще бъде предоставено на лекарите на 10 септември.

Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев