Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва

Красимир Каракачанов
15.09.2018 / 08:24

Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат в България да се проведе референдум за връщане на задължителната казарма. Според тях е наложително до края на годината да се направи цялостен преглед на сигурността и отбраната в страната и да се вземат мерки за окомплектоване на армията ни, съобщава Дарик.

Състоянието на Българската армия днес е като след Ньойския договор преди почти 100 години, твърдят запасните офицери. Те настояват да се промени мисленето за начините, по които може да се окомплектова войската ни. Предлагат да се проведе референдум и да бъде върната задължителната наборна военна служба. А също така да се преосмисли системата за попълване на Въоръжените сили и техния резерв с личен състав, като се използват и възможностите за доброволна служба.

Предложенията бяха отправени към институциите и обществото вчера по време на конференция „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва”, която се проведе в Казанлък. Офицерите и сержантите от запаса и резерва настояват също до края на годината да бъде извършен цялостен преглед на сигурността и отбраната, а парламентът да приеме дългосрочен план за развитие на Въоръжените сили до 2032 година.

Снимка: Пресцентър Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев