Босия, Йоло Денев и „ветерани” от истерията с чумата на протеста пред парламента

Протест
16.09.2018 / 20:48

Протест пред Народното събрание се проведе в София. Исканията – оставка и промяна на политическата система. Организаторите заместиха конкретиката с агресивно отношение към журналистите.

Протестът започна с очаквания в него го да се включат предимно българи, пристигнали от чужбина.

В първите редици обаче беше вечният демонстрант Йоло Денев, дойде и наскоро прекратилият гладната си стачка Николай Колев – Босия, който отбеляза, че „още зреене трябва, за съжаление”.

Опитите да зададем въпроси на един от организаторите на протеста, Емил Русанов, завършиха без успех. Според източници на bTV, Русанов е известен на полицията. Бил регистриран за кражба.

Сред хората, които пречеха на екипа на bTV беше означена като стюард жена, която показва сериозна гражданска активност за втори път това лято – преди това беше в Шарково, пред дома на Баба Дора.

Тогава беше в компанията на Тодор Атанасов, заради когото от ГЕРБ попитаха лидера на БСП дали е давала указания на хората на блокадата.

Той също беше на днешния протест. Както и някои регионални сайтове, които силно се бяха активизирали около чумната истерия.

Не се материализираха апокалиптичните прогнози на някои медии, че Денят на отворените врати в президентството ще бъде използван за предизвикване на безредици - макар и с усилена охрана, посещенията на "Дондуков" 2 продължиха цял ден без проблеми.

В късния следобед протестът приключи и движението в района беше възстановено.

Днешните събития не бяха коментирани официално нито от кабинета, нито от опозицията.

Още снимки от новината

Николай Колев-Босия

 

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев