Светофар в София свети 22 дни зелено за коли и пешеходци

Светофар
17.09.2018 / 13:53

Светофар в София свети 22 дни зелено за коли и пешеходци. Това е причината жители на София искат оставката на Димитър Петров - служител на Столичната община, заради регулацията на бул. "Никола Мушанов" и бул. "Възкресение".

Цветан Фиков е един от организаторите на протест, който започна в 11:00 часа днес, съобщи "България он еър". В него се включиха жители на "Красна поляна" и родители на деца, които учат в 28 СУ "Алеко Константинов".

Фиков обяви в ефира на "България сутрин", че исканията на хората са адекватна и постоянна поддръжка на маркировката и светофарните уредби на кръстовищата, които са в близост до училища и детски градини.

"Интегрираната светофарна система в София да работи в полза на пешеходците и да ги предпазва, а не да ги пуска тогава, когато пуска и автомобилите, както беше на този светофар и най-вече оставка на Димитър Петров", настоя Цветан Фиков пред камерата на Bulgaria ON AIR.

По думите му служителят от Центъра за управление на трафика към общината се е подиграл на жителите на района, защото първо е обяснявал за това, че светофара работи по европейски практики и световни стандарти, а след това през нощта е бил променен режимът му на работа.

Пред Bulgaria ON AIR самият Димитър Петров заяви, че са правени няколко проверки на работата на светофара и по думите му те са показали, че той работи по всички законови и нормативни изисквания, а също и че отговаря на добрите практики. Въпреки това Петров не отрече, че е сменен режимът на работа на светофара.

"Като отговорна институция, ние зачитаме и ценим мнението на гражданите, в дадената ситуация екипът от експерти, който работи за организацията на движение на светофарните уредби, прецени, че е удачно да се върне старата организация на движение", добави Димитър Петров.

Служителят на Центъра за управление на трафика към общината подчерта, че не е чакано 22 дни да се оправи светофара, защото проблем с работата му не е имало, а е сменен само режимът на работа.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев