Спасяват конна база край Сливен в памет на починалата родилка Ренета

......
17.09.2018 / 17:27

Приятели и непознати обединиха сили, за да спасят конна база „Табора“ край Сливен в памет на починалата на 17 август при раждането на първото си дете Ренета Томова – създател на спортния клуб по езда. След случилото се съдбата на конната база беше под въпрос. В момента в конната база живеят 9 коня и понита, както и няколко приютени кучета.

След трагедията, която сполетя близките на Ренета, беше решено базата да бъде запазена в нейна памет. Затова обаче са нужни средства – за храна, подслон и медикаменти за животните. Нейни приятели започнаха кампания за набирането на средствата. Хора на изкуството предоставиха свои творби за каузата.

Надежда Димитрова, близка на Рени, разказа пред БНР:

„Конната база е посещавана от много деца и е от полза за деца с увреждания. Рени отделяше много време за тези деца. Тя отделяше време за събиране на средства за болницата в Сливен. Тя непрекъснато се раздаваше. Ние трябва по някакъв начин да помогнем това да продължи, за да има полза цялото ни общество“.

Димитрова посочи, че много хора са изпратили дарения, както има и много, които помагат с доброволчески труд.

„Спешните нужди за базата бяха да осигурим през идните месеци храна за кончетата и приютените кучета. Засега успяхме да купим всичката храна и да се нормализират нещата. Сега започваме ремонта на покрива, който е много разрушен. Събираме средства за спешни нужди“.

Към инициативата се включиха хора на изкуството, които предоставиха свои творби - принтове на илюстрации от художниците Дамян Дамянов и Капка Кънева. Сумата от продажбата се превежда директно на откритата от семейството на Рени банкова сметка за дарителския фонд.

Дамян Дамянов каза, че кампанията е била много успешна. Повече от 60 души са поръчали над 90 произведения, всяко от които на цена от 30 лв., отчете той. Въпреки че кампанията вече е приключила, все още може да се поръчат творби, каза Дамянов.

Източник: Topnovini.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев