Офицер отнесе 1000 лева глоба, шамаросал хлапак за закачка с дъщеря му

Шамар
17.09.2018 / 20:11

Офицер от карловската бригада трябва да плати 1000 лева глоба. Причината е, че шамаросал 10-годишно момче и му ударил плесник зад врата. Глобата е била наложена от Военния съд в Пловдив, тъй като на детето била причинена по хулигански подбуди лека телесна повреда, съобщава "Монитор". „Извършителят не се е обърнал към родителите на момчето, не е поискал съдействие от учителите му за прекратяване на закачките, нито е провел нормален разговор със самия него”, се посочва в мотивите на Военния съд.

Историята с шамара тръгнала от проблеми между набитото момче Неделчо Димитров и 10-годишната доведена дъщеря на капитана. Двете деца били съученици и заедно посещавали и училищната занималня в 3-и клас. Именно там хлапакът не преставал да се закача с момичето, като й правел „запалки” по дупето, късал й чорапогащника, удрял я с пръчка или я пооскубвал по косата. Този вид закачки обаче дразнели доведената дъщеря на капитана, която му се оплакала. Няколко дни по-късно Неделчо се прибирал от занималня пеша, когато бил видян от военния. Капитанът се връщал отнякъде с колата си. Спрял и слязъл, за да направи забележка на непослушното момче. Секунди по-късно обаче решил да стресне хлапака. Хванал ръкава на детето и без да му каже каквото и да било, му зашил шамари по лицето и врата.

От носа на Неделчо текнала кръв. Момченцето се подмокрило от страх. Разплакано се прибрало вкъщи, където разказало на майка си какво е станало. Близките му го завели в Съдебна медицина, откъдето извадили удостоверение, че момчето е получило контузия на главата и носа, както и кръвонасядане.

Капитанът е признал вината си по време на процеса. Той е бил освободен от наказателна отговорност и е бил глобен с 1000 лева. Причина за това решение на военните магистрати е и чистото съдебно досие на офицера.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев