Възпитател напусна селско училище заради конфликт с второкласник

Документи
20.09.2018 / 14:45

Възпитател в училището в старозагорското село Калояновец подаде молба за напускане заради конфликт с ученик от втори клас и негови роднини. Детето от ромски произход и семейството му се саморазправяли с преподавателката, която от днес вече не е на работа. В Основното училище в момента се извършва проверка по случая от началника на Районното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова.

„Всички страни вече са дали показания пред полицията и те ще предприемат своите действия.Ние от наша страна също ще проведем проверка по случая и ще установим дали е имало пропуски от страна на ангажираните в инцидента учители и ръководство. В момента в училището се провеждат нормални учебни занятия. Няма напрежение сред ученици, учители и родители, но въпреки това тази вечер ще се проведе родителска среща“, обясни началникът на РУО.

Вчера по обед Андрей, който е ученик във втори клас в ОУ „Паисий Хилендарски“, твърдял, че госпожа Весела Тодорова не му позволила да пие вода, след което му била ударила шамар.

Това провокирало цялата рода на второкласника да потърси сметка от учителката по време на учебни занятия.

Бащата започнал да заплашва госпожата, да я блъска и унижава, а по-късно извикал полиция, пуснал жалба, обадил се и на горещия телефон в общината. По думите на учителката в жалбата на бащата било написано, че размахвала нож, нещо, което тя категорично отхвърля. Това са глупости, преувеличено е, твърди тя. По-късно, след обиди и заплахи бащата на детето и роднините му си тръгнали.

Останах като втрещена, коментира госпожата която също пуснала жалба във Второ управление на полицията.

Учителката написала молбата си за напускане до директора на училището и според нея напускането й е прието „заради делегираните бюджети“.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев