Министърът на образованието Красимир Вълчев откри обновена сграда на училище в Ямбол

Красимир Вълчев
21.09.2018 / 11:45

Педагогическите подходи - учебните програми, методите на преподаване и на оценяване, са основните инструменти в системата за преодоляване на неграмотността, заяви в Ямбол министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Разпределителният механизъм има за цел да създаде относително равни финансови възможности за осъществяване на образователния процес в малките селища и училища, както и в учебните заведения с деца от уязвими социални групи. Според Вълчев с помощта на всичките си институции, инструменти и служители държавата трябва да върне в клас децата, които са отпаднали преждевременно от училище, а впоследствие да полага ежедневни усилия да придобият основни знания и компетентности, предаде БТА.

По думите на просветния министър основният фактор в образователната система си остава учителят. „През последните години мотивацията на учителите бе понижена, както и средният успех на кандидатстващите в педагогически направления. Важно е да мотивираме по-добрите ученици да се включат в педагогическите специалности“, коментира той.

Вълчев откри обновената сграда на средно училище „Св.Климент Охридски“ в Ямбол. Цялостното реновиране на едно от най-големите училища в града, както и на три детски заведения, е финансирано по оперативната програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 година. Министърът се срещна с директори на детски градини и училища от града, а по-късно посети ОУ „Д-р Петър Берон“ и учебна практика на ученици в дуална форма на обучение.

Снимка: БТА
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев