Два тира в пламъци, затвориха аутобана за часове

Снимка от мястото на инцидента
26.09.2018 / 22:01

Два камиона избухнаха в пламъци на автомагистрала „Тракия” край Пловдив в сряда следобед. При пожара като по чудо оцелели и двамата шофьори на камионите.

Причината за пожара, който унищожил изцяло тежкотоварните машини, бил сблъсък, съобщиха от полицията в Пловдив. По техни данни към 14:10 часа в района на 127-ия километър на магистрала „Тракия” в посока София, камион спрял в аварийната лента. В него отзад се блъснал друг тир. Вследствие на удара и двете моторни превозни средства се възпламенили и изгорели напълно.

Към мястото на пожара били изпратени два екипа на Пожарната. Заради огромния пожар обаче аутобанът бе затворен за няколко часа, а от полицията насочваха автомобилите към обходен маршрут през Голямоконарско шосе, Пловдив и пътен възел Войводиново.

Камионът, който бил спрял в аварийната лента, имал технически дефект. Затова шофьорът му бил извън кабината, когато в неговия тир се ударил втория, уточниха от полицията в Пловдив. Така чистият късмет спасил шофьорът на авариралата машина да не пострада изобщо. Колегата му от втория камион обаче нямал този късмет. При удара и последвалото възпламеняване на двата камиона той получил обгаряне на едната ръка. Двата тира са с българска регистрация и са изцяло изгорели. Движението по магистралата в този участък бе възстановено само в крайната лява лента около 15:15 часа.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев