Последен ден за предаване на събраните „Капачки за бъдеще”

Капачки
29.09.2018 / 08:54

Пластмасови капачки от напитки се превръщат в кувьози за новородени в общински болници. Това е целта на инициативата „Капачки за бъдеще”, покрай която в страната за последните шест месеца са били събрани 33 тона пластмаса.

Днес е последният ден, в който всеки може да занесе своите капачки в специалните пунктове, предназначени за събирането им. За София това ще се случи пред Националния стадион „Васил Левски” от 8:30 до 13:30 часа. Освен в столицата, събиране на капачки ще има и в Пловдив, Плевен и Велико Търново.

За кампанията разказаха пред Дарик организаторите й Мартина Йорданова и Лазар Радков: "Нашата инициатива е да събираме пластмасови капачки, които предаваме за рециклиране срещу съответни суми и със събраните средства купуваме техника за бебета - кувьози, които даряваме в общински болници. Предаваме капачките във фабрика за рециклиране, където пластмасата се рециклира в суровина за създаване на друга пластмаса. За да си го представите, 33 тона пластмаса са около 33 млн. капачки или около 11 камиона, натъпкани с пластмаса. Пролетта събрахме 15 тона капачки за пет часа пред Националния стадион".

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев