Бисквити с изтекъл срок на годност раздали в столични училища

Бисквити
29.09.2018 / 12:49

Бисквити с изтекъл срок на годност раздали в няколко столични училища, съобщава NOVA. В петък сутрин родители сигнализирали директора на столичното 39-о училище, че на децата им в четвъртък са били раздадени бисквити, които обаче се оказали с два етикета.

След като ги разлепили се оказало, че всъщност срокът на безплатните закуски е изтекъл в началото на септември. Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) е направила проверка, която потвърдила сведенията, подадени от родители. Според експертите най-вероятно става дума за манипулация с етикети и сладкишите няма как да застрашат здравето на децата, които са ги консумирали.

Общо поръчаните бисквити били 400 пакета, а фирмата, която отговаря за стола в 39-то училище, обслужва още две училища в София. Оттам са сигнализирали за същия проблем.

Според БАБХ виновните за случилото се са фирмата дистрибутор и компанията, която стопанисва стола в 39-о училище. Те ще получат актове още в понеделник.

Очаква се становището и на фирмата, която е произвела бисквитите. Тя трябва да каже какъв е бил на практика срокът на годност.

Източник: nova.bg
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев