Сливенско участие на пенсионерски музикален фестивал в Бургас

Камерен хор на учителите-пенсионери от клуб "Будители" Сливен
29.09.2018 / 15:05

Около 1100 изпълнители взеха участие в тазгодишното издание на националния двудневен фестивал "Сребро в косите, песен в душите, край морето на Бургас". Събитието се състоя на 27 и 28 септември 2018 г. в Културния дом на нефтохимика. Фестивалът се проведе под егидата на Община Бургас с любезното съдействие на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ Бургас.

Самодейните певчески групи и състави представиха богат и разнообразен репертоар от автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни. Тази година имаше пенсионери от Тервел, Белоградчик, Крумовград, Ивайловград, Варна, Дулово и много други.

От Сливен се представиха четири пенсионерски състава. Между тях бяха Камерния хор на учителите-пенсионери от клуб „Будители“, група „Дръзновение“ при клуб „Будители“, „Розова градина“ и др. В програмата участваха и представители от град Шивачево.

Целта на фестивала е социална адаптация на хората от третата възраст. По традиция най-атрактивните изпълнители участваха в гала концерт. Те бяха наградени с купи, грамоти, подаръци и кетъринг, осигурени от организаторите и вестник „Пенсионери“.

Още снимки от новината

Камерен хор на учителите-пенсионери от клуб "Будители" Сливен
Група "Дръзновение" при клуб "Будители" Сливен
Група от Шивачево
Участници във фестивала
Участници във фестивала
......
......

 

Текст, снимки и видео клипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев