В галерия „Май“ откриха самостоятелна изложба-живопис на Александър Петров

Представяне на изложбата
03.10.2018 / 20:55

Художникът-живописец Александър Петров представи тази вечер пред сливенската общественост едни от най-новите си творби. Това е юбилейна самостоятелна изложба на утвърдения художник, която включва около 20 негови картини.

Александър Петров е български художник-живописец. Той е автор на серия пейзажни изображения, натюрморти и портрети с любимите си техники масло и пастел. Счита се, че допринася за разкрепостяването на изобразителното изкуство в колоритно отношение през 60-те години на ХХ век

Александър Петров е роден през 1929 г. в Сливен. Завършва средното си образование в „Техникум по дървообработване и вътрешна архитектура” в Пловдив. Пребиваването му в града под тепетата, го среща със Златю Бояджиев, при който в продължение на четири години учи и овладява тънкостите на живописта.

Негови творби притежават Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, галерия „Димитър Добрович” в Сливен, както и частни колекции в България, Швейцария, Германия, Унгария, Гърция, Испания и други.

На откриването на изложбата присъства заместник-кметът Пепа Чиликова, художници, общественици и граждани.

Още снимки от новината

Александър Петров
Присъстващите, сред които е и зам.кметът Пепа Чиликова
......
Картини от изложбата
Картини от изложбата
......
Картина от изложбата
Картина от изложбата

 

Текст, снимки и видео клипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев