Погребаха телата на Моника и таткото убиец от новозагорското село Брястово едно до друго

Домът на Йонко и Моника в новозагорското село Брястово
06.10.2018 / 15:53

Тленните останки на 17-годишната Моника и 62-годишният й баща Йонко Петков бяха погребани в два съседни парцела на гробището в новозагорското село Брястово. Телата пристигнаха в запечатани ковчези от моргата в Сливен, където е била направена аутопсията в рамките на до съдебното производство за убийство и последвало самоубийство. По думите на кмета Станко Станчев за погребението се погрижила лелята на Моника Петранка, до последния момент майка й Венета, която живеела при другите си две дъщери Калина и Димитрина в Стара Загора не се обадила.

Погребението мина без свещеник, така посъветвали възрастни жители на Брястово заради самоубийството на таткото, съобщава "Монитор".

Припомняме, че 11-класничката в новозагорската професионална гимназия по техника и технологии“ Атанас Димитров“ Моника Петкова бе открита убита в родния си дом на 4 октомври, смъртта е настъпила в резултат на нанесени по главата удари с лопата и брадва. Убийството е извършил таткото Йонко, който преди да се обеси в гаража оставил предсмъртно писмо, в което обяснявал че посегнал на дъщеря си заради пристрастеността й към наркотиците.

Очаква се двете образувани до съдебни производства за убийството на момичето и самоубийството на баща да бъдат прекратени до дни.

Снимка: Христо Христов
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев