Полицията работи по всички версии за убийството в Русе

......
07.10.2018 / 16:45

Работи се по всички версии за убийството на 30-годишната жена в Русе - включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Това заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Трупът е намерен в обрасла с растителност зона, обясни зам.-директорът на полицията в Русе Илиян Енчев. На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата. Сигналът е бил подаден в 14:18 ч. вчера от гражданин.

Вече е установена самоличността на жертвата - 30-годишната Виктория Маринова, която е административен директор на русенската телевизия TVN. Младата жена се изявявала и като водещ на предаване.

Прокурорът поясни, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства.

Установен е маршрутът на жертвата. Престъплението е извършено, докато младата жена е тичала по алеята, съобщи зам.-директорът на МВР-Русе Илиян Енчев. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите. Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи.

В разследването участват и служители от криминалния отдел към Главна дирекция "Национална полиция". Окръжният прокурор на Русе обясни, че Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, открити на място, като в кратки срокове се очакват заключения от тях, за да има по-голяма конкретност и разследващите да са по-ефективни в работата си.

Смъртта на 30-годишната жена била причинена от удари в главата и задушаване. "По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", увери Георгиев.

Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе главен инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по-късен етап от разследването.

Все още не е установен извършителят на убийството на 30-годишната жена от Русе, каза пред Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Окръжните прокурори са работили през цялата вечер съвместно с МВР. Полагат се максимални усилия за установяване на извършителя. Знаем коя е жената и с какво се е занимавала. Но засега нищо не трябва да се съобщава, за да не попречим на разследването“, поясни Арнаудова.

Още снимки от новината

......
......

 

Източник: БТА, Агенция Фокус
Снимки: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев