Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова

Сотир Цацаров
10.10.2018 / 10:45

21-годишният Северин Красимиров е задържан от германската полиция за убийството на русенската журналистика Виктория Маринова, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По думите му има веществени доказателства, които свързват Красимиров с извършеното престъпление.

В следствие на искане на МВР, спазвайки европейските механизми за взаимодействие по сътрудничество по сигурността, снощи в Германия е бил задържан Северин Красимиров. Той е българин от Русе, който е роден 1997 г. Задържаният е живял в близост до мястото на извършването на престъплението, каза Маринов на брифинг в Министерския съвет. Той добави, че мъжът има криминална регистрация през 2007 г. за кражба на цветни метали. В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и жертвата, допълни Маринов. Част от ДНК експертизите са готови, които дават информация за наличие на ДНК материал по дрехите, с които е бил извършителят.

На мъжа са повдигнати задочно две обвинения - за изнасилване и за умишлено убийство по особено жесток начин, обясни главният прокурор Сотир Цацаров. "Налице е пълно съответствие между ДНК профила на извършителя, който е установен, ако мога така да се изразя, върху жертвата, с вещи, които са намерени. Едновременно с това е налице съответствие между ДНК профил, който е намерен по вещи, открити в неговия дом, с кръвта на жертвата. Тоест налице е съответствие както между неговия ДНК профил, така и съответствие между този на жертвата, извлечен от следи от кръв и други вещества, които са открити по оставени в дома му в България дрехи - говорим за бельо, панталон и други вещи", каза главният прокурор.

Установените на този етап доказателства сочат за спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посегателство, каза главният прокурор. "Самото сексуално посегателство, както и телесните увреждания, които са причинени и са станали причина за смъртта ѝ, са изключително брутални, тежки по своя характер и показващи доста силни според мен и характерови отклонения. Но това, което е установено на този етап, сочи за спонтанно забелязване на жертвата, нападение, нанасяне на удар, в резултат на който са счупени костите в областта на носа, завличане на жертвата в близките храсти, извършването на сексуално посегателство и други действия, свързани с него, които са, бих казал, извратени и едновременно с това нанасяне на още допълнителни удари - лицето е тренирало бокс", каза Цацаров. Причинени са две тежки черепно-мозъчни травми, които са станали причина за смъртта, обясни главният прокурор. "Но на този етап говорим за абсолютно спонтанно нападение, като са налице и данни - не може да ги потвърдим на този етап, че в предходните часове лицето е употребило доста голямо количество алкохол", допълни той.

На този етап не може да се говори за направено самопризнание по чисто процесуално причини, тъй като се изпълнява европейска заповед за арест, каза главният прокурор. Мъжът ще бъде изправен от германската прокуратура след задържането му от германската полиция пред германски съд, който трябва да прецени европейската заповед за арест.

Още снимки от новината

Младен Маринов
Бойко Борисов

 

Източник: Дарик
Снимки: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев