Фекални води потекоха от чешмите в развлекателен парк „Леденика”

......
12.10.2018 / 15:27

Фекални води потекли преди няколко дни от чешмите в развлекателен парк „Леденика” във Врачанския балкан. Това се случило пред погледа на десетки туристи, които незабавно позвънили на зелен екотелефон.

„Леденика” е най-посещаваната пещера у нас. Пет години след откриването на атракционите около и във пещерата, туристите се увеличават, а заедно с тях и проблемите. Част от скъпото вътрешно осветление вече е извън строя.

Счупени са и част от приказните фигури в парка, където пасат необезпокоявани и коне. Но най-сериозният проблем през последните дни се оказала водата, която потекла от чешмите в посетителския център.

Елена Коцева, касиер и хигиенист: Водата беше толкова мръсна, че не ставаше дори за миене на помещенията, заяви Елена Коцева – касиер и хигиенист.

Водата беше със силно изразен кафяв цвят и с остър мирис на фекалии, обясни Момчил Пламенов – екскурзовод.

Взетите незабавно проби от РЗИ все още не са готови. „Всъщност имаше проблем с пречиствателната станция, той беше за около една седмица, отстранихме го, имаше проблем с една от помпите, по принцип ние сме пещерата, която предлагаме най-добрите условия”, каза Кирил Кирков – управител на ОП „Спорт и туризъм” – Враца.

От фирмата, стопанисваща парка, гарантират, че гафът няма да се повтори, но служителите в парка са категорични – проблемите с водата през лятото и при голям наплив са чести. Предстои здравните власти да вземат нови проби.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев