С тържествен концерт гимназия „Добри Чинтулов“ отбеляза своя 140-годишен юбилей

Изпълнение на химна на гимназията
19.10.2018 / 21:40

Ученици от природоматематическата гимназия „Добри Чинтулов“ зарадваха тази вечер сливналии с тържествен концерт. Повода е 140 години от създаването на училището. Събитието се състоя в Драматичен театър „Стефан Киров“.

Музикалната проява започна с приветствени слова от директора Мариана Милева, зам.министъра на образованието и науката Таня Михайлова и кметът на Сливен Стефан Радев.

Честванията на юбилея на гимназията се състояха между 15 и 19 октомври. В рамките на този срок бе организирана документална фотоизложба. Тя представи фотоси, свързани с историята на гимназията, композирани на хронологично-тематичен принцип. Проведе се още литературно четене с водещ проф. Амелия Личева от СУ "Св. Климент Охридски". Стартира Интернет /алумни/ платформа за възпитаниците на гимназията. Регистрирайки се в нея, всеки бивш и настоящ ученик може да установи контакт със съученици, да обменя информация и др. Публична лекция за ролята на Гимназията в художествения живот на града изнесе доц. Красимир Добрев от АМТИИ – Пловдив. Подготви се и сборник със статии за гимназията.

Училището е създадено през 1835 година и съществува като гимназия от 1878 година. То е най-старото училище в Сливен с най-дълголетна история в страната. В момента в ППМГ се обучават 916 ученици в общо 36 паралелки – 6 непрофилирани в прогимназиален етап и 30 профилирани паралелки.

Още снимки от новината

Откриване на проявата
Мариана Милева
Таня Михайлова
Кметът на Сливен Стефан Радев
......
......
......
......
......
......
......
......

 

Текст, снимки и видео клипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев