Борисов от ОАЕ: Няма да подам оставка вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в катастрофа

Ахмад бин Абдула Ал Фаласи и Бойко Борисов
22.10.2018 / 16:36

Премиерът Бойко Борисов призова от ОАЕ партньорите в „Обединени патриоти“ да се разберат, а майките на децата с увреждания да изчакат, за да могат да бъдат изпълнени техните искания.

„Поетите ангажименти към майките на деца с увреждания се изпълняват в пълен обем – както по отношение на допълнителните 150 милиона лева повече за системата, така и относно законопроектите“, заяви министър-председателят пред журналисти в ОАЕ. „Знам, че майките работят за кауза, а за да се случи тази кауза работихме и със социалния, и с финансовия министър“, подчерта премиерът.

Министър-председателят отново заяви, че вече е поднесъл своите извинения и е изразил несъгласието си с казаното от вицепремиера Валери Симеонов по отношение на майките. Борисов отбеляза, че искане на оставката на вицепремиера от негова страна би нарушило коалиционното споразумение с Обединени патриоти. Оставката на вицепремиера Валери Симеонов е сложна, защото първо трябва да бъде предложена от коалицията "Обединени патриоти", а те са три партии със споразумение помежду си, посочи премиерът. Мога да му поискам оставката, но това няма правна стойност в нашите взаимоотношения - а ако искам тази оставка силово, "ще се счупи цялата конструкция" на управлението, подчерта той.

С един подобен акт правителството ще падне, категоричен Борисов.„Надявам се колегите да решат взаимоотношенията си. Видно е, че между Валери Симеонов и Волен Сидеров има огромно напрежение, но когато са си слагали подписите в споразумението, сме се разбрали това да е за четири години. Всичко друго би било дезертиране, бягане от отговорност или нарушаване на споразумението“, посочи премиерът и добави „мога само да помоля да доизпълним ангажимента си към майките на децата с увреждания. Те са не са уж болни, те са болни и ние ги виждаме“.

Министър-председателят беше категоричен, че правителството си върши работата, за което може да се съди както по параметрите на държавата, така и по уважението на света към страната ни.

„Ако подам оставка, бих хвърлил държавата в хаос и приемането на бюджета и това което правим, да отиде да вятъра“, каза Борисов.

На вметване от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка, премиерът отсече: “Аз имам телефон, нека ми се обади“.

Борисов отново подчерта, че се отнася с цялото си уважение към майките на децата с увреждания и ги моли да изчакат правителството да си свърши работата. „Като гледам "тези отстрани, които уж загряват, в такава тежка катастрофа ще вкарат държавата, че просто ви го гарантирам. Затова стискам зъби, търпя и гледам да си свърша работата", категоричен бе премиерът.

Източник: Дарик
Снимка: Пресслужбата на Министерския съвет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев