В Сливен бяха отбелязани 140 години на пожарното дело

......
30.10.2018 / 16:26

По повод 140-годишнината на пожарното дело в Сливен се проведе тържествено събрание на противопожарната служба в Сливен.

Кратка историческа ретроспекция за развитието на пожарното дело в града направи в началото директорът на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев.

На събранието присъства и кметът Стефан Радев, който от сцената на зала „Сливен“ благодари на всички служители за усилената и всеотдайна служба през годините. „Вашата професия е достойна за уважение и е повод да се гордеете, защото това е призвание за цял живот. Днес празнуват вашият професионализъм, трудолюбие и смелост. Продължавайте все така отговорно да изпълнявате вашата благородна мисия, в служба на хората и бъдете сигурни, че в мое лице винаги ще намирате подкрепа“, посочи в словото си кметът Радев. Той получи юбилеен почетен плакет по повод годишнината на противопожарната служба.

Юбилейни плакети бяха връчени и на Сливенския митрополит Иоаникий, областния управител Чавдар Божурски, председателя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник – директора на ОД на МВР – Сливен комисар Иван Русев и ветерани пожарникари.

Сред гостите бяха заместник – кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов, директори на различни институции, бивши ръководители на пожарната в града, окръга и областта.

По повод годишнината, по-рано на площад „Хаджи Димитър“ пред десетки жители беше извършена демонстрация на пожарните екипи и части на Единната спасителна система при пътнотранспортно произшествие с пострадали и пожарогасене.

Още снимки от новината

......
......
......
......
......
......

 

Снимки: Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев