Валери Симеонов отново отхвърли исканията за оставката му, били несъстоятелни

Валери Симеонов
01.11.2018 / 16:13

Вицепремиерът Валери Симеонов е изпълнил ангажиментите си в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Това заяви самият той на извънреден брифинг в Министерски съвет. Повод за изявлението му станаха исканията от страна на БСП, ДПС и „Воля“ да подаде оставка заради акцията в Агенцията.

Валери Симеонов разясни своите правомощия и задължения като вицепремиер, в чийто ресор попада и Държавната агенция за българите в чужбина, а именно да координира дейността на агенцията. И тъй като до момента той изпълнява задълженията си стриктно, прецизно и ефективно, по неговите думи, Симеонов не вижда причина да подаде оставката си, както го призовават от БСП, ДПС и Воля.

„В тези изявления на опозиционните партии се призовава да подам оставка, защото трябвало да упражнявам контрол, който не съм управлявал, чух дори, че съм бил и принципал. Искам да разясня какви са моите задължения в Държавната агенция за българите в чужбина - аз имам функция на координация“, обясни Симеонов.

Вицепремиерът посочи и конкретни резултати от своята координационна дейност: промените, улесняващи достъпа до трудовия пазар за сезонни работници от държавите с етнически българи, които са довели у нас над 7000 работници тази година; облекченията в режима за получаване на синя карта при внасяне на висококвалифицирани работници; както и засилване на работата с българските общности в Украйна, Молдова, Македония и Албания.

С тези аргументи Симеонов заяви, че е изпълнил ангажиментите си като вице премиер и не е състоятелно да му бъде искана оставката затова.

По думите на Валери Симеонов исканията за оставката му са напълно несъстоятелни.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев