Кола изчезна „мистериозно“ в София, намериха я на наказателен паркинг

Кола
03.11.2018 / 10:45

Абсурд на пътя: паркираш според правилата в София, заминаваш в командировка, а колата ти изчезва, съобщава NOVA. Колата се оказала репатрирана заради направени промени, а собствениците платили 156 лева за престой на наказателен паркинг. От Центъра за градска мобилност признават, че са направили грешка и ще върнат парите.

В края на септември Благовеста Мекки-Цветкова паркира колата си в квартала, без да нарушава правилата за паркиране. Заминава за Япония в командировка. След няколко дни получава тревожно обаждане от България – автомобилът го няма. "Съпругът ми се обади в Япония и каза, че колата ни я няма", спомня си Цветкова.

Оказва се, че от Центъра са градска мобилност са променили правилата междувременно - поставили знак и маркировка за паркомясто за инвалиди, където е била паркирана колата на Цветкова. Така без да подозира, тя става нарушител и колата "изчезва".

След ходене по мъките, обаждания в полицията издирването приключва - съпругът ѝ намира автомобила на наказателен паркинг. Мъжът отишъл да прибере колата от наказателния паркинг и му казали, че дължи пари за престой и ако не си я вземе, ще дължи още, обяснява съпругата му. Семейството плаща 156 лева, като не получават акт за нарушение. "От полицията не са направили акт, защото няма нарушение", казва Цветкова.

Благовеста решава да си търси правата. "Някои ми казаха, "Ама 160 лева...., сега ще се разправяш ли?" Не мога да се примиря, не искам да бъда наказвана безпричинно", коментира жената, която е подала жалба.

От NOVA потърсили Центъра за градска мобилност по случая и оттам признават, че са сгрешили. "Автомобилът е бил поставен на мястото преди слагането на знака. В случая госпожата има право, ще уважим жалбата и ще ѝ възстановим сумата", каза Румяна Емилова от ЦГМ.

Институциите напомнят, че е отговорност на хората сами да се информират, ако правилата се променят, откога и как се въвежда "зелена зона" например. "Автомобилът не е оставен в собствения двор, той е оставен върху общинска собственост", каза Емилова.

Източник: nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев