Прекратиха източване на горивото от резервоарите на потъналия край Созопол параход заради влошаване на времето

Черно море, потънал кораб
09.11.2018 / 10:18

Дейностите по източване на горивото от резервоарите на потъналия край Созопол параход, са прекратени заради влошаване на времето. До момента екипът от десет водолази е успял да изпомпи над 350 кубика от резервоарите на „Мопанг“.

„Предполагаме, че останалото количество е още толкова. Вероятно в следващите няколко дни ще имаме гмуркания, но само за консервиране на кораба – тоест за запечатване на дупките по корпуса. Заради ниските температури през зимата, опасност от теч на гориво няма“, съобщи за Дарик шефът на Морска администрация кап. Живко Петров. Той допълни, че догодина морска администрация ще обследва състоянието на няколко потънали кораба по Южното Черноморие.

„Касае са два или три плавателни съда. Един от тях е „Родина“, който също като „Мопанг“, се е натъкнал на мина. Той се намира на поне 40 метра дълбочина край Приморско.

Не знаем дали в него има останало гориво. До момента не сме регистрирали теч, но трябва да проверим какво е състоянието му, за да не станем свидетели на „Мопанг“ 2“, каза кап. Петров.

Снимка: www.sdb.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев