В Гърция разрешиха да се отглежда канабис за медицински цели

Канабис
20.11.2018 / 11:43

В понеделник Гърция издаде първите лицензи на частни компании за отглеждане в страната на канабис за медицински цели, съобщават местни медии. Това е част от правителствената инициатива страната да се възползва от процъфтяващ пазар на стойност милиарди евро.

Първите лекарствени продукти на базата на канабиса се очаква да се появят на пазара до 12-18 месеца, предава "Монитор". Индустрията е основно експортно ориентирана.

Хиляди пациенти в Гърция използват канабис, за да облекчат страданията си, но властите нямат точни данни.

Няколко държави, включително Великобритания, Германия, Италия и Дания, вече разрешават предписването на лекарствен канабис, а през юни Канада стана втората страна в света, след Уругвай, която легализира напълно марихуаната.

Гърция легализира канабис за медицинска употреба миналата година, а през март вдигна забрана за отглеждане и производство на канабис. Две лицензи са издадени в понеделник, а други 12 ще бъдат издадени до края на тази година, съобщиха от министерството на икономиката и развитието.

Легализирането на канабис за развлекателни цели не се разглежда. Гърция очаква да привлече инвеститори от Канада и Израел.

Медикаментите на базата на канабиса няма да бъдат субсидирани по здравни или клинични пътеки, обявиха от правителството.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев