Бюрото по труда в Сливен отчита намаляване на безработицата в града под сините камъни

Бюро по труда Сливен
28.11.2018 / 22:16

От данни на Бюрото по труда в Сливен става ясно, че безработицата в града намалява. Все повече работодатели наемат работници, чийто заплати временно се плащат по различни програми за заетост.

Данните за месец октомври сочат още, че 3 939 са регистрираните безработни в Бюрото в Сливен и спрямо същия период на миналата година са по-малко с 565 човека, съобщава slivenpost. Безработните младежи до 24 години са нараснали спрямо предходния месец септември, но пък в сравнение с миналата година отново са по-малко. Равнището на безработица за месец октомври в община Сливен е 7.5% и в сравнение с октомври 2017 г. то е по-ниско, съобщи Тихомира Димитрова-директор на Бюро по труда Сливен. Повечето от регистрираните в бюрото са без квалификация и с ниско образование. Проблем има с безработните младежи в селата от община Сливен. „Там няма какво да им предложим и заетост за тях се осигурява единствено по програми и проекти на общината“, посочи още тя.

Най-много работни места на първичния пазар на труда се предлагат в отраслите: преработваща промишленост, търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, образование, селско и горско стопанство.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев