Опесъчават пътища в Силистренско, след като деца бутаха автобус в поледицата

Снимка на авариралия в леда автобус
03.12.2018 / 13:46

Взети са спешни мерки по опесъчаването на селските пътища в Силистренско след като в социалните мрежи бе разпространен клип как деца в поледицата бутат училищния автобус.

Път като ледена пързалка и училищен автобус като шейна. Преди дни децата от силистренското село Долец изживяват истински кошмар на път за училището в съседното село Паисиево.

„Нагоре викам ще съм пълен с децата и ще има сцепление, ама то на леда колко сцепление. Дясната страна на чакъла, ама лявата страната буксува, буксува", разказва за случката Ашим Хашим, шофьор на автобуса.

Той твърди, че децата по свое желание са слезли да бутат автобуса. А директорката на училището изтръпва, когато вижда клиповете.

„Аз после направих забележка, че не трябваше да бутат децата. Не са постъпили правилно. Представете си да тръгне назад и децата имаше опасност да останат под автобуса", казва Юлвие Рафи, директор на СОУ "Христо Ботев", с. Паисиево.

Автобусът наистина тръгва неконтролируемо назад, но за щастие в този момент децата не са зад него.

В крайна сметка автобусът е изваден от ледения капан именно от учениците, които намират край пътя няколко чувала с пясък. А родителите сега пускат децата си на училище със свити сърца.

Местните хора разказват, че пътят е опесъчен едва 24 часа след усложняването на зимната обстановка.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев