Отровен с „Новичок“ се страхува за живота си

Чарли Роули (вдясно), който бе поразен от отровното вещество и Доун Стърджис, който почина през юли.
09.12.2018 / 16:30

Отровеният с „Новичок“ във Великобритания Чарли Роули, който има проблеми със зрението и трудно се движи, заяви в интервю за вестник „Сънди мирър“, че едва ли ще бъде жив след десет години.

45-годишният Чарли Роули и партньорката му Доун Стърджес се отровиха бойното отровно вещество няколко месеца след нападението срещу руския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри през март.

Предполага се, че те са попаднали на шишенцето от одеколон, с което е била напръскана входната врата на Сергей Скрипал. Доун Стърджес по-късно почина.

В интервюто за вестника Роули казва, че може и да не е в болница, но се страхува за бъдещето, тъй като лекарите нямат представа за дългосрочните последици от влизането в досег с „Новичок“. Той е особено разтревожен за зрението си. Роули се оплаква, че не получава достатъчно подкрепа от властите и дори мисли за самоубийство.

Великобритания обвини Русия за нападението в Солсбъри и назова поименно двама руски граждани - Александър Петров и Руслан Баширов като извършители.

След проведено по-късно разследване бе съобщено, че двамата са служители на руското военно разузнаване и техните истински имена са Александър Мишкин и Анатолий Чепига.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев