Евродепутат: Ако България избере лятното часово време, ще загуби конкурентоспособност

Часовник
10.12.2018 / 13:55

Ако България избере лятното часово време ще загуби конкурентоспособност. Това мнение изрази евродепутатът Момчил Неков по време на инициирана от него обществена дискусия по темата.

Той обясни, че 70% от търговията си България реализира в рамките на ЕС, а там 50% от търговията се осъществява в централноевропейско време. И ако у нас работният ден започва в 9 часа, в другите европейски страни ще започва в 11 часа българско време.

Така сутрин и вечер ще се разминаване с по два часа от другите страни и ще губим по четири активни часа в търговията, която реализираме. Евродепутатът призова българските власти да синхронизират решението си и със съседните страни-членки на ЕС.

От асоциацията на производителите на етерични масла предпочитат лятното часово време, животновъдите предпочитат стандартното астрономическо или зимното часово време. Работодателските организации също предпочитат зимното часово време. И докато мненията кое време да изберем са различни, всички са единодушни, че смяната на времето трябва да бъде прекратена.

Източник: Дарик
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев