БСП: В България, колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш

...
11.12.2018 / 16:37

118 милиона лева бонуси са изплатени в българските ведомства, а за хората пари няма. Явно в страната, колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш. Тази политика трябва да спре. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев, предаде Novini.bg.

По думите му най-много пари са раздадени във Министерство на правосъдието - 1,1 млн. лв. И всичко това на фона на организираната престъпност и бягството на затворници. Агенцията по вписванията, която блокира държавата и станахме за смях, там бонусите са 1,275 млн. лв.

На фона на чистотата на въздуха, който дишаме и пием вода без тежки метали, в МОСВ са си раздали над 25 000 лева бонуси. „Администрацията се стимулира с огромни бонуси,докато за младите семейства няма абсолютно нищо. За пенсионерите се дадоха само по 40 лева. Какво ще се случи в края на годината с излишъка, който е над 2 милиарда лева?“, чудят се от БСП.

Стойнев допусна, че те ще се разпределят на определени субекти, близки до Министерски съвет. Той продължи - 43 милиона лева са раздадени в Министерство на финансите, а социалното - 13 млн. лв. „В тази държава се награждават тези, които не работят и правят издънки. Целта ни е да разобличим тези действия, за да знаят хората за какво отиват техните данъци“, завърши Драгомир Стойнев.

Социалистите атакуваха и Красимир Каракачанов заради изхранването на армията. По думите на члена на ИБ на БСП Атанас Зафиров, сагата започва още от 2015 г. с приключването на обществената поръчка, но през 2016 г. законът бе променен и е недопустим начинът, по който става това, коментира Зафиров по повод даването на пари на ръка на войниците и офицерите.

Източник: Novini.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев