Правителството предлага комисар Ивайло Иванов за главен секретар на МВР

Ивайло Иванов
12.12.2018 / 13:25

Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов ще заеме поста главен секретар на МВР, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, след като правителството одобри решение, с което предлага на Президента да издаде указ за това назначение.

Младенов аргументира избора на Ивайло Иванов с продължителния му стаж в системата ма МВР, както и наличието на необходимите качества и подготовка за този пост.

Към момента Ивайло Иванов е директор на СДВР. Спазени са всички изисквания на процедурата, включително и съгласувателната процедура с президента, посочи Маринов. В момента поста заема Христо Терзийски, който Младен Младенов назначи след като пое Министерството на вътрешните работи.

Ивайло Иванов е дългогодишен служител на МВР и е минал през всички длъжности на кариерното развитие. Роден е през 1977 г. в Луковит. През 1999 г. влиза в системата на МВР като полицай в СДВР. Бил е полицейски командир и началник на група в столичната дирекция, зам.-директор на дирекция „Аерогари” и дирекцията на „Гранична полиция” в Драгоман. Бакалавърската му степен е от школата на МВР, а магистратурата - „Право”, от Югозападния университет.

Иванов стана директор на СДВР със заповед на бившия вътрешен министър Валентин Радев на 11 май 2017 г.

Във връзка със стрелбата на коледния пазар в Страсбург снощи Младен Маринов съобщи, че към момента не се налага промяна в мерките за сигурност у нас, но са разпоредени засилени мерки за предстоящите празници.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев