Продължава дарителската кампания за отваряне на социално кафе в Сливен

...
12.12.2018 / 16:45

На 12 декември в клуба на пенсионираните учители „Будители“ се проведе поредна акция за събиране на пари за отваряне на социално кафе в Сливен.

Тържествената част бе открита от председателката Иванка Калайджиева. Тя припомни пред присъстващите какво е направено до момента за откриване на социалното кафе.

Общо 12 000 лева са събрани досега, а за отварянето на кафето са нужни над 22 000 лева, обяви Камелия Грозева на срещата пред учителите пенсионери. Г-жа Грозева допълни още, че идеята за социалното кафе е лично нейна.

Срещата завърши с няколко музикални изпълнения от певците на Камерния хор на учителите с диригент Ганка Руснакова и хумористична сценка. Гостите също поздравиха домакините с кратка програма.

Организатори на кампанията са фондация "Милосърдие", Младежки дом Сливен, Общински ученически съвет Сливен и Обществен дарителски фонд Сливен. Тя протича под егидата на кмета на община Сливен Стефан Радев.

Кампанията стартира от месец октомври със закупуване на картички, изработени от лицата с увреждания и разпространени от доброволци на Общински ученически съвет. На редовната сесия на Общински съвет – Сливен, състояла се на 15 ноември, Фондация "Милосърдие" организира благотворителна изложба във фоайето на зала "Май" на изделия, направени от потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания.

Крайната цел на кампанията е всички събрани дарения да се използват за разкриване на Социално кафе в кв. "Младост". В кафето ще бъдат социално приобщени, чрез заемане на работни места, лица с увреждания. Общата финансова помощ за една година е в размер на 23 078 лева. Възнаграждението за останалия персонал ще се финансира по програма на Дирекция "Бюро по труда". Кампанията ще продължи до 30 април 2019 година.

Всеки желаещ може да подкрепи каузата като преведе средства по сметка: BG25 TEXI 9545 1005 8511 00 Тексим банк – офис Сливен.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...

 

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев