По 100 лева отгоре Коледен бонус на полицаите

Младен Маринов
13.12.2018 / 14:15

Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото няма пари за повече, каза вътрешният министър Младен Маринов по повод искането на СФСМВР парите за Коледа да са по 385 лева.

Маринов разпоредил проверка как са харчени парите на МВР и станало ясно, че след като били платени заплатите за декември, остават по 100 лева на човек, в т.ч. и на наказаните. Така парите за бонуси общо са около 5 млн лева, съобщи "Монитор"..

Колкото до 100-те милиона, отпуснати на среща при премиера в началото на годината - парите били дадени за увеличение на заплатите, като в тях били включени и заплатите на новоназначените служители, каза Маринов. И поясни, че няма как да бъдат прехвърляни пари от различни пера в бюджета за заплати. Трябва да се намери консенсус между големите желания и възможностите, посочи Маринов. През 2019 година увеличението ще е 10 на сто върху основната заплата. Така тези полицаи, които имат стаж над 15 години стаж в МВР ще получат около 12-13 процента увеличение, защото то се отразява и върху частта за прослужено време.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев