Джендърски билборд на ключов булевард възмути варненци

Билборд
14.12.2018 / 10:06

Джендърски билборд на ключов булевард, на който е показано как двама мъже се прегръщат пред сградата на Народното събрание и е изписано „Няма страшно. Това е просто любов”, като се вижда мотото на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални) - общността “Различни хора, равни права”, както и, че е създаден по европейски проект, възмути варненци.

Провокативната гей-реклама, поставена в района на спирка „Дубровник“ на булевард „Васил Левски”, близо до Майчин дом само за една нощ бе надраскана със зелен спрей, след като още след поставянето, бе инициирана акция по премахването й. Вчера винилът бе свален.

Над 70 сигнала са постъпили в Община Варна от възмутени граждани срещу двата рекламни постера на бул. „В. Левски“ и бул. „Осми Приморски полк“, съобщиха от дирекция „Общинска собственост, икономически и стопански дейности“.

От общината уточняват, че съдържанието на рекламните носители върху съоръженията за външна реклама са ангажимент на собствениците на самите съоръжения, монтирани на територията на Варна, съгласно договорни отношения. Контролът върху съдържанието на рекламите от страна на общината, се упражнява при констатиране на рекламни послания, които противоречат на Наредбата за рекламна дейност.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев