„Галъп интернешънъл”: 78% са против еднополовите бракове

...
17.12.2018 / 13:57

Изненадваща толерантност към различните раси и етноси и очаквана съпротива срещу еднополовите бракове показват данни от проучване на „Галъп интернешънъл”.

Едва 12% от запитаните одобряват възможността мъж с мъж или жена с жена да влиза в брачни отношения. Срещу подобна възможност се обявяват 78% от запитаните.

Категорична е подкрепата на съждението, че мъжът трябва да бъде този, който носи главната отговорност за доходите в семейството – като отговорите идват поравно и от мъже, и от жени. Почти 30% са на мнение, че родителите трябва да могат да удрят шамари на децата си.

На фона на тези консервативни позиции, обаче, е висока подкрепата за браковете между хора от различни етноси (69%) или различни раси (64%). Любопитното е, че по-ранни данни на Евробарометър показваха, че у нас сме сред най-слабо склонните в ЕС да приемем връзка на някое от децата ни с чернокож/а или с мъж или жена, изповядваща исляма.

Близо три четвърти от анкетираните смятат за приемливо съжителството без брак, включително когато в резултат се раждат деца.

Едва 15% смятат, че хората не трябва да имат правото на развод, а още по-малко – 11% смятат, че абортите трябва да се забранят. Въпреки това, не трябва да се забравя, че тези неголеми проценти всъщност отговарят на около половин милион души, които открито споделят ултраконсервативни виждания за обществото и семейството.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев