Работници асфалтираха път върху сняг

Асфалт върху сняг
18.12.2018 / 14:12

Очевидец засне как работници полагат асфалт върху снежната покривка и влезе в спор с тях. Случаят беше докладван на пътната агенция, която реагира моментално.

Денят е неделя, часът 16, а пътят е Тетевен-Гложене. Данчо Славков се натъква на абсурдната сцена: „Стана ми интересно и попитах хората, които си подремват в автобуса: „Какво става, защо е отбит пътят?”. С едно чувство за безнаказаност почнаха да питат: „Вие откъде влязохте, кой ви пусна”, разказа мъжът пред bTV.

От строителната фирма твърдят, че били изненадани от метеорологичните условия. Докато работниците асфалтирали едната лента, завалял сняг.

„Имахме възможност или веднага да спра работа и да прибера машините, което е грешно, или да затворим лентата, така че да не оставим ръб, който е със сериозна предпоставка за възникване на ПТП”, обясни Венцислав Дилков, представител на строителната фирма, която асфалтира пътя.

Според експерти последствията от асфалтирането при снеговалеж може да са различни.

„Какво ще се случи е Божа работа – може нищо да не се случи, но може да се появят някакви по-ранни повреди, които да компрометират самата настилка, положена в тези условия”, коментира Марин Дончев, асистент в катедра „Пътища и транспортни съоръжения” към УАСГ.

От пътната агенция поискаха фирмата да преасфалтира отново участъка за своя сметка.

„Абсолютно недопустимо е това нещо, което са извършили колегите. Тъй като веднага говорих с ръководството на фирмата, която изпълнява, те също не са запознати и уведомени с тези действия”, заяви Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура”.

От фирмата-изпълнител казаха, че при първите топли дни ремонтът ще продължи.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев