Ценко Чоков имал разрешение от съда да посети зъболекар, но посетил и ресторант

Ценко Чоков
18.12.2018 / 21:26

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков е имал разрешение от спецсъда да посети вчера стоматолог, каза пред журналисти в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в коментар за казуса с осъдения на първа инстанция Чоков, който макар и под домашен арест беше сниман в столично заведение.

Арнаудова допълни че и от СДВР са потвърдили пред прокуратурата, че Чоков е бил във видимо отлично състояние в заведение в кв."Драгалевци". Като каза, че са събрани достатъчно доказателства за отклонението на Чоков от наложената му мярка.

Освен че утре ще поиска да бъде върнат в ареста, прокуратурата започна и разследване срещу вещото лице, което през ноември заявило, че Чоков е в толкова лошо здравословно състояния, че дори делото срещу него трябва да бъде спряно до излекуването му.

Арнаудова отказа да отговори кой е експертът, прегледал бившия кмет на Галиче и допълни, че в предишна експертиза лекарят е твърдял отново, че състоянието на Чоков не е добро. За такъв тип престъпление законът предвижда затвор от 1 до 5 години и лишаване от права.

Колкото до ефективността на домашния арест Арнаудова е на мнение, че след като не може ефективно да бъдат контролирани лицата, които трябва да стоят в дома си, то тази мярка е безсмислена и не постига целите описани в закона.

Домашният арест се използва предимно за болни, които не могат да престояват в ареста, коментира Арнаудова и отново допълни, че контролът по изпълнение на мярката не е достатъчно ефективен.

Източник: БТА
Снимка: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев