БСП няма доверие в решенията на КЕВР, иска извънредно изслушване в парламента

Корнелия Нинова
18.12.2018 / 21:37

Извънредно изслушване на ръководството на КЕВР в ресорната комисия в парламента. Искането дойде от БСП след заседание на ръководството на партията. Социалистите бяха категорични, че нямат никакво доверие в комисията.

От левицата настояват този четвъртък, на заседание на енергийната комисия в парламента, да има изслушване във връзка с повишените цени на ток, парно и вода.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че искат да чуят мотивите за тези решения:

„Да дойдат и да обяснят на какво основание взимат тези решения. Независим орган ли е КЕВР, или има някакви зависимости от монополисти? Защото с тези решения се пълнят джобовете на монополистите, но се взимат и последните стотинки от джобовете на хората. Уважаеми управляващи и независим в кавички КЕВР, с тези решения убивате българската икономика, българското производство“.

Нинова допълни, че с решенията си КЕВР води до фалити малкия и среден бизнес. Тя коментира и глобата от 77 милиона за БЕХ.

„Наш евродепутат ще зададе въпрос на еврокомисаря по енергетиката. Вярно ли е това? Европейската комисия поставяла ли е на българското правителство условие за приватизация на „Булгартрансгаз“? Защото от европейска страна, от ЕК ние такова нещо не сме чували официално и публично да е заявено. Първо искаме да изясним това. Искала ли е Европа от нас да си приватизираме мрежата“, каза тя.

От БСП поискаха още да станат ясни подробностите около собственика на „Юлен“, кога го е придобил, както и какво му е отношението към концесията.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев