Локомотивът на пътническия влак Септември-Добринище излезе от релсите заради паднала скала

ЖП инцидент
20.12.2018 / 16:08

Пътническият влак от Септември за Добринище се е ударил в паднала върху железния път земно-скална маса. След удара е дерайлирал локомотивът на теснолинейката с първа талига, съобщиха от БДЖ. Заради инцидента от 06:12 часа днес е преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Якоруда и Белица.

Няма пострадали пътници и служители на националния железопътен превозвач, предаде Дарик. Предните колела на първата талига са стъпили на падналите камъни, локомотивът е прав, а вагоните са мястото си, каза за Дарик председателят на гражданското сдружение „За теснолинейката“ Кристиян Ваклинов, позовавайки се на информация от екипите на място. Той подчерта, че по планинското трасе падането на земна маса и камъни се случва често.

До възстановяване на движението влаковете ще се движат в участъците Белица - Добринище и Септември - Якоруда. Направена е организация за превоз с автобуси на пътниците между Белица и Якоруда.

Аварийни екипи и възстановителна техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ са на място и отстраняват щетите. До 16:00 ч. ще бъде възстановено движението по жп линията с дерайлиралия влак, съобщи за Дарик инж. Гошо Къчков, директор на Железопътна секция-Пловдив. Близо 30-40 кубика пръст се е свлякла от ската до жп линията, каза той. По думите му в проблемните участъци обходът на железния път е денонощен, като през нощта огледът се прави преди минаването на влака.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев