Какво свършиха депутатите през изминалата година?

Народното събрание
21.12.2018 / 11:02

Последен работен ден за парламента. Депутатите отчетоха какво са извършили през изминалата година.

"През тази една година не само ГЕРБ като мандатоносител, а всички партии доказаха, че могат да се обединят около национална цел. Беше направен отчет при закриването на Министерството на европредседателството и се чуха добри думи за министър Павлова. Няма българин, който да отрече, че това беше успешно европредседателство. Настъпи сериозна чуваемост от страна на управляващите за исканията на гражданското общество. Има повече средства в бюджета за 2019 година", заяви в ефира на "Здравей, България" Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Според Весела Лечева от БСП през отминаващата година за България не са настъпили "качествени промени". Депутатът определи 2018 г. като "загубена година за българската икономика".

Това нейно мнение сподели и Нигяр Джафер от ДПС. Той заяви, че годината е била "загубена за реформи и символ на безвремеието".

"Управляващите имат програма, по която се управлява държавата и всички тези неща, които са направени през тази година, са направени по тази програма. Би било хубаво опозицията да прочете управленската програма на управляващите и да знае, че не действаме под натиск на улицата. В обществото възникват проблеми, които трябва да се решават на момента. Това правителство е доказало, че всеки един проблем може да си намери решението за разлика от последните 30 години, когато всички тези проблеми бяха изоставяни", заяви Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти".

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че през тази година Народното събрание е гласувало 145 закона и подчерта, че доходите на българските граждани ще бъдат фокус през 2019 г. Атанасова бе категорична, че смисъл от предсрочни избори няма.

Джафер смята, че "трябва да се обедини експертният потенциал на всички политически сили, за да се пребори бедността в държавата".

Ангелов бе против мнението на депутата от ДПС и категорично заяви, че неговата партия няма да участва в "измислицата на Доган". Той подчерта и какво са направили "Обединени патриоти" за България в рамките на две години.

Източник: NOVA
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев